2012-10-10 14:57:57• hírek • MTI

Már igényelhető a fűtéstámogatás

A közelgő télre való tekintettel Szatmárnémetiben hétfőtől igényelhető a fűtéstámogatás. A szükséges formanyomtatványokhoz a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályának (SPAS) Ilisesti utca 4. szám alatt található székházában lehet hozzájutni és ott kell benyújtani az igénylő dokumentációt is.

Fűtéstámogatásban részesül minden olyan család vagy egyedül élő személy, ahol az egy háztartáson belül élők egy főre eső havi jövedelme nem éri el a 615 lejt. A kérés leadása előtti hónapot veszik figyelembe és jövedelemnek számít minden bevétel: a fizetés mellett nyugdíj, munkanélküli segély, esetleges bérleti díjak. Kivételt képez a szociális segély és a tanulmányi ösztöndíj. A megadott adatokat a helyi adóhivatal ellenőrzi majd. A SPAS felhívja a figyelmet, hogy minden megtévesztési kísérlet (kisebb jövedelem vagy több tagú család bejelentése) okirat-hamisításnak és csalásnak minősül, amit a büntetőtörvénykönyv szigorúan szankcionál.

A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges dokumentációk sora igen hosszú: szükség van a személyigazolvány és a családi állapotot igazoló okirat eredetijére és egy másolatra is; jövedelmet igazoló okiratokra; a gyerekek iskoláztatási igazolványára; minden olyan gépkocsi törzskönyvének a másolatára, amelynek motorja nem haladja meg az 1600 cm3-t; ingatlan eladásáról/vásárlásáról/bérbe adásáról/bérléséről szóló dokumentumra; szükség esetén gyámsági igazolásra. Az igénylők minden változást öt napon belül kötelesek jelezni a SPAS-nál.

Szatmárnémetiben a tavaly télen megközelítőleg 4100 személy részesült fűtéstámogatásban (gáz és fafűtés), számuk vélhetően idén sem változik drasztikusan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: